BİLİMSEL İLERLEME NEDİR? - Ercan Salgar (Felsefe Dünyası)
XX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren bilimsel ilerlemenin doğasınıanlamaya ve açıklamaya yönelik birtakım tezler ileri sürülmüşse de halenbu tezler tartışılmaktadır. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı bilimselilerlemenin doğasını anlamaya ve açıklamaya çalışmaktır. Bu maksatlaçalışmamızda öncelikle bilimsel ilerleme teorileri incelenmiş, daha sonraolanaklı bir yanıt geliştirilmeye çalışılmıştır.