Спроможності та тенденції розвитку об’єднаної системи вивчення та впровадження досвіду НАТО - Ю.М. Пащук (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянуто теоретичні основи організаційного вивчення і впровадження досвіду у збройних силах країн-членів Північноатлантичного Альянсу, а також досліджено історичні аспекти створення Об’єднаної системи вивчення та впровадження досвіду НАТО. Проаналізовано головні спроможності даної системи за чотирма напрямами: організаційна структура; стандартизований процес вивчення і впровадження досвіду; підготовка особового складу із питань вивчення і впровадження досвіду; засоби, що використовуються для вивчення та впровадження досвіду. У роботі також досліджено основні проблеми функціонування Об’єднаної системи вивчення і впровадження досвіду НАТО, розглянуто тенденції подальшого її розвитку.