İSLÂM FİLOZOFLARINDA FELSEFE HAYAT İLİŞKİSİ - Ömer Bozkurt (Felsefe Dünyası)
Bu çalışmada İslâm filozoflarının felsefeyle hayat arasında kurduklarıilişkiyi ele aldık. Bu çerçevede Ebubekir Zekeriyya er-Razî’den İbn Arabî’yekadar birçok filozof ve düşünürün görüşlerine vurgu yaptık. Ayrıca filozofçabir yaşamın İslâm filozoflarına göre ölçütünü de inceledik. Çalışmamız felsefeninteorik yönlerinin hayatla olan bağını Müslüman filozofların uygulamalıörnekleri etrafında göstermesi bakımından önem arz etmektedir.