TMS – 20 Devlet Teşviklerinin Muhasebeleştirilme Ve Finansal Raporlama Süreci - FEHMİ Karasioğlu; FIRAT Kınalı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Devlet teşvikleri ve yardımlarının temel amacı ülke içinde yetersiz olan kaynakların ülke ekonomisinin menfaati gözetilerek kullanılmasını sağlamaktır. Devlet teşvikleri ve yardımlarının ülke içerisinde ticari faaliyette bulunan her işletmeye ve sürekli olarak verilmesi söz konusu değildir, bu nedenle teşvik ve yardımlar devlet tarafından belirlenen sektörlere belirlenen dönemlerde verilmektedir. Bu makalede amaç, devlet teşviklerinin TMS-20 kapsamında ele alınarak muhasebeleştirme sürecinde izlenilecek yollar ve bunların finansal raporlarda nasıl yer alacağına ilişkin örneklendirmelerde ve açıklamalarda bulunmaktır.