Сучасні оперні практики в контексті постколоніальних дискусій: український досвід - A. Koliada (Культура України)
Досліджено вплив постколоніальних дискусій на трансформаційні процеси в жанрі української опери. Увагу приділено ролі оперного театру й незалежних оперних проєктів у формуванні соціально орієнтованих мистецьких практик.