Temperaturno stabilni oscilator sa dielektričnim rezonatorom na Ku-opsegu - Nenad Popović (Vojnotehnički Glasnik)
Upoređujući izmerene karakteristike oscilatora sa različitim tipovima temperaturne kompenzacije, zaključeno je da termostatska metoda nudi veću temperaturnu stabilnost i mogućnost finog podešavanja učestanosti, ali uz veću potrošnju i složeniju mehaničku konstrukciju. Digitalna metoda troši manje energije i jednostavnija je, ali ne omogućava lako menjanje centralne učestanosti oscilovanja. Razlike u performansama oscilatora rezultat su osobina različitih kompenzacija.