13 Atomlu Cu-Au-Pt Üçlü Metal Nanoalaşımların Yapısal Özellikleri - Songül Taran (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Buçalışmada, 13 atomlu Cu-Au-Pt üçlü metal nanoalaşımların yapısal özellikleri, üçfarklı kompozisyon sistemi ele alınarak incelenmiştir. Cu1AunPt12-n,Au1CunPt12-n ve Pt1CunAu12-nüçlü metal kompozisyonların en kararlı yapıları Basin-Hopping algoritmasıkullanılarak elde edilmiştir. Tüm kompozisyonlarda ikosahedral yapıgözlenmiştir. Bu ikosahedral yapıların merkezini Cu ve Au atomuna göre dahayüksek yüzey ve bağlanma enerjisi olan Pt atomu oluşturmuştur.