Цифровізація та інформаційні технології у професійній діяльності адвоката в сучасних умовах - I.I. Komarnytska (Аналітично-порівняльне правознавство)
Стаття присвячена аналізу застосування новихтехнічних інструментів та комплексних підходів щодо цифровізації адвокатської діяльності за для задоволення потреб клієнтів в правовій допомозі, що дозволяє забезпечити більш якісний рівень юридичного бізнесу. Цифровізація адвокатури, дистанційність у комунікації з колегами та клієнтами викликало попит щодо покращення навиків адвокатів в роботі із різноманітними інформаційними платформами у адвокатів та представників юридичного бізнесу. Адвокат розглядається як особа, що використовує, споживає та аналізує у подальшому законодавчу інформацію за для захисту законних прав й інтересів клієнтів не як кінцевий споживач. Визначено проблеми у цифровому забезпеченні правової допомоги в сучасній Україні в умовах воєнного стану, такі як: неможливість проведення оф-лайн зустрічей із клієнтами; формування електронних доказів за для фіксації злочинів чи правопорушень та підтвердження понесеної шкоди, завданої юридичним або фізичним особам, паперовий документообіг. Цифровізація адвокатської діяльності як основний шлях подолання проблем захисної діяльності. Розвиток інформаційних технологій протягом останнього часу та сучасні реалії спричинили досить швидке впровадження інформаційних технологій та сервісів в сферу адвокатської діяльності та інші правничі сфери. Отже процес цифровізації адвокатської діяльності сприймається, як явище позитивне, адже може забезпечити рівень ефективного захисту прав й законних інтересів юридичних й фізичних осіб, що проживають чи перебувають на території України в умовах воєнного стану.