Öğretim tasarımcıları için bir yol haritası: Öğretim tasarım modellerinin karşılaştırılması - Esra KELEŞ; Semra FİŞ ERÜMİT; Abdullah ÖZKALE; Nükef AKSOY (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Öğretim tasarımı; öğrenme-öğretme sürecindeki çalışmaları, etkili ve verimli sonuçlar elde etmek için sistematik biçimde tasarlamayı sağlamaktadır. Günümüze kadar pek çok öğretim tasarım modeli geliştirilmiş ve bu modellerin farklı şekillerde sınıflandırıldığı görülmüştür. Bu çalışmada öğretim tasarım modelleri; sınıf, ürün ve sistem odaklı olmak üzere üç grupta incelenmiştir. Yapılan çalışmada her gruptan en çok kullanılan öğretim tasarım modelleri ele alınmış ve toplamda 12 model genel özeliklerine, tasarım ve uygulama süreçlerine göre birbiriyle karşılaştırılmıştır. Yapılan bu çalışma, öğretim tasarımcılarının amacına en uygun tasarım modelini seçmelerine yardımcı olacaktır.