Удосконалення методики розрахунку захищеності оглядових радіолокаційних станцій радіотехнічних військ від активних шумових перешкод - В.Й. Климченко; В.А. Лупандін; С.В. Закіров (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Аналізуються існуючі показники захисту оглядових РЛС радіотехнічних військ від активних шумових перешкод, для визначення яких в прийнятих методиках користуються поняттям еквівалентного джерела перешкод. Доведена обмеженість умов застосування таких показників. Пропонується ввести такий показник, як спектральна густина потоку потужності в точці стояння РЛС, за якої відбувається припустиме стиснення зони виявлення цілей. Запропонований показник є властивим для РЛС заданого типу і не залежить від того, якими засобами створена означена спектральна густина потоку потужності. Запропонована удосконалена методика розрахунку захищеності оглядових РЛС від активних шумових перешкод.