ТРАНСФОРМАЦІЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ - Ольга Зелінська; Наталія Галазюк (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена узагальненню факторів, що змушують вітчизняні підприємства адаптувати свою зовнішньоекономічну діяльність (ЗЕД) до нових викликів в сучасних умовах. Проведено діагностику зовнішньоекономічної діяльності підприємств України, результати якої дозволили виокремити перспективи розвитку зовнішньоекономічної діяльності підприємств. В статті також наведено наслідки повномасштабної агресії російської федерації проти нашої держави. Основними науковими результатами дослідження є: визначення важливості формування продуманої та прагматичної стратегії виходу підприємства на нові ринки збуту, адже це досить дієвий спосіб розширити свої перспективи, максимізувати шанси на більш ефективну діяльність, отримання нових можливостей щодо свого подальшого розвитку тощо. У статті запропоновано стратегічні напрями трансформації ЗЕД для українських компаній.