Üniversite Kütüphanelerinde Stratejik Planlama: Bir Araştırma - Asuman Çalış (Türk Kütüphaneciliği)
İşletme yöneticilerinin dış çevrede, ne olup bittiğini takip etmeleri hayati bir önem taşımaktadır. Bunun için dış çevrenin sürekli olarak ve sistematik bir şekilde analiz edilmesi gereklidir. Bu çalışmada, Türkiye'deki üniversite kütüphanelerinin stratejik bakış açısına sahip olup olmadıkları ve planlamçı yapıp yapmadıkları incelenmiştir. Çalışmanın verileri üniversite kütüphanelerine uygulanan anketle sağlanmıştır. Sonuç olarak, ülkemizde üniversite kütüphanelerinde stratejik planlama yapılmadığı belirlenmiştir.