پوشش‌های سطوح داخلی خطوط لوله پساب صنعتی - مریم اکبریان; محمدابراهیم علیا; مریم عطایی فرد; محمد مهدویان احدی (مطالعات در دنیای رنگ)
لوله‌های خطوط انتقال پساب بدلیل حضور انواع عوامل تخریبی موجود در فاضلاب در معرض انواع تخریب‌ها، اعم از میکروبی و غیر میکروبی قرار دارند که به جهت جلوگیری از تخریب لوله‌ها و افزایش بازده عملکرد لوله‌ها در محیط پسابی پوشش‌هایی را به عنوان محافظ داخل لوله‌ها اعمال می‌کنند. از جمله پوشش‌های سطوح داخلی لوله‌ها می‌توان به لعاب قطران ذغال سنگ، اپوکسی مایع، اپوکسی پودری، پلی یورتان، پلی آمید و پلی اوره‌آ اشاره کرد. این مقاله، بطور اجمالی ویژگی‌ها و نحوه عملکرد پوشش‌های متداول سطوح داخلی خطوط لوله پساب را مورد بررسی قرار داده و به روش‌های اخیر در تهیه پوشش‌های حفاظتی می‌پردازد.