A vádlottak jogai és az áldozatok érdekei – megteremthető a harmónia? - Károly Bárd (Belügyi Szemle)
A múlt század nyolcvanas éveinek elejétől a figyelem mind a nemzeti jogokban, mind pedig nemzetközi téren egyre inkább az áldozatok igényei felé fordult, és megfogalmazódott a követelés egy áldozatcentrikus eljárási rend kialakítására.