Dorobek publikacyjny pracowników Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Zielonogórskiego na łamach rocznika w latach 2015-2024 (numery 1-10) - Michalina Majkowska; Radosław Sztyber (Filologia Polska)
Poniższe zestawienie gromadzi informacje o materiałach opublikowanych na łamach „Filologii Polskiej. Roczników Naukowych Uniwersytetu Zielonogórskiego” w latach 2015-2024, które powstały pod piórem pracowników Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Zielonogórskiego. Bibliografię tę sporządzono z okazji dziesięciolecia istnienia rocznika. Wielu autorów rozstało się już z uczelnią, dlatego też przyjęto zasadę uwzględniania afiliacji zgodnej z czasem ogłoszenia tekstu drukiem ze względów archiwizacyjnych. Rejestr przedstawia również wkład akademików, zatrudnionych w zielonogórskim Instytucie, w rozwój rocznika.