KAMU KESİMİNDE KÜRESEL TALEPLERE YÖNELİK STRATEJİK DEĞİŞİM VE YENİDEN YAPILANMA YAKLAŞIMI - Ulvi SARAN (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren, küresel anlamda zorlayıcı hale gelen değişim dinamikleri tüm işletmeleri olduğu gibi kamu örgütlerini de yakından etkilemektedir. Özellikle kamu kesiminde yeniden yapılanma çalışmalarına dayanak teşkil eden bu değişimler, Türk kamu yönetimini de etkisi altına almaktadır. Bu bağlamda, değişim mühendisliği, stratejik planlama ve yönetim, performans yönetimi, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi, kalite yönetimi gibi bir takım yaklaşımlar ve modeller kamu sektöründe de tartışılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada, bu yaklaşımlar ele alınmakta ve Türk kamu yönetimi açısından değerlendirmelerde bulunulmaktadır.