ÇALIŞANLARIN HAKKI OLARAK YAŞANABİLİR BİR EMEKLİLİK DÖNEMİ - Ali Acar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Çalışanların belirli bir süre sonra ekonomik, sosyal ve sağlık yönünden yaşanabilir bir döneme kavuşmaları; insan hakkından öte çalışmanın bir karşılığıdır Çalışanların çalışma sürecinde olduğu gibi emeklilik sonrasında optimal düzeyde geçim standartlarına sahip olmak istemektedirler. Çalışanların ve emeklilerin büyük çoğunluğunun hükümetten beklentileri arasında enflasyonun düşürülmesi ve hayat pahalılığının giderilmesi yer almaktadır. Emeklilik yaşının Batı’da olduğu gibi yükseltilmesi olumlu bir oluşum olurken hayat standartmmda ona göre değerlendirilmesi gerekir.Anahtar Sözcükler: Çalışma Hakkı, Emeklilik, Yaşama düzeyi