Öğrenci Memnuniyetini Etkileyen Faktörlerin Yapısal Eşitlik Modeli İle Araştırılması - Investigation Of Factors Which Affecting Student Satisfaction By Structural Equation Model - Hamza Kandemir (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Üniversite sayılarının artması, üniversiteler arasında öğrencinin talep etme nedenlerini daha önemli hale getirmiştir. Öğrencilerin bir üniversiteyi tercih etme sebepleri içinde kuşkusuz öğrenci memnuniyet düzeyi önemli bir yere sahiptir. Çalışmada önlisans öğrencilerinin memnuniyetini etkileyen faktörlerin ağırlık yükleri yapısal eşitlik modeli (YEM) ile araştırılmıştır. Analizler sonucunda öğretim elemanı ve derslere ilişkin bağımsız değişkenlerin öğrenci memnuniyetini önemli düzeyde yordadığı sonucuna ulaşılmıştır.