Rozum polityczny a supozycje z teologii krzyża Josepha Ratzingera - Ks. Janusz Węgrzecki (Chrześcijaństwo-Świat-Polityka)
Autor podejmuje próbę wyprowadzenia supozycji zawartych w teologii krzyża J. Ratzingera dla rozumu politycznego. Podkreśla, że teologia krzyża stanowi klucz interpretacyjny dla wszelkiego typu działania człowieka, w tym także jego działania w obszarze polityki.