Модель оцінки похибки обробки інформації у навігаційних системах крилатих ракет в умовах невизначеності - Герасимов С.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Показана роль крилатих ракет при веденні бойових дій. Наведені особливості застосування крилатих ракет. Обґрунтовано, що під час польоту крилатою ракетою за визначеним маршрутом необхідно коригу- вати дані навігаційної системи. Знання цього питання дозволить аналізувати та обґрунтовувати такти- ко-технічні характеристики засобів протиповітряної оборони. Визначені недоліки існуючих навігаційних систем при роботі у режимі реального часу польоту. Пропонується для ефективного ураження цілей кри- латими ракетами із заздалегідь невизначеним розташуванням в умовах застосування противником засобів протиповітряної оборони розробити модель оцінки похибки обробки інформації у навігаційних системах в умовах невизначеності. Визначені умови досягнення високої точності визначення параметрів навігації та дисперсії похибок визначення координат цілей системами управління крилатих ракет при польоті.