ALİEKREM BOLAYIR BİYOGRAFİSİNE KATKILAR - Alim Gür (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Ali Ekrem Bolayır 1867- 1937 , yakın dönem Türk edebî ve siyasî hayatı, saray bürokrasisi ile eğitim camiasıiçinde senelerce hizmet etmiş, çok yönlü ve önemli bir şahsiyettir. Bugüne kadar bu değerli yazarla ilgili bir hayli çalışma yapılmışve belge yayımlanmıştır. Ancak çıkacak yeni bilgi ve belgelerle onun özellikle biyografisinde aydınlatılacak daha pek çok nokta bulunduğu da anlaşılmaktadır. Nitekim yazımıza konu olan ve çoğu Selçuk Üniversitesi Selçuklu AraştırmalarıMerkezi SÜSAM Uzluk Arşivi’nde bulunan dokümanlar da yazar hakkında bilinenlere katkısağlayacak niteliktedir. Bu yazıda hem bu dokümanlar, hem de yakın tarihte Ali Ekrem hakkında yapılan yayınlar ışığında, onun hayatıtekrar değerlendirilerek özetlenmiş, ayrıca konuyla ilgili bazıfotoğraflar araştırmacıların dikkatine sunulmuştur.