5–8 klasių muzikos vadovėlių analizė krikščioniškųjų vertybių raiškos kontekste - Klaidas Kauneckas (Jaunųjų Mokslininkų Darbai)
Straipsnyje kontent (turinio) analizės metodu nagrinėjami 5–8 klasių muzikos vadovėliai, siekiant atskleisti krikščioniškųjų vertybių raiškos aspektus muzikinio ugdymo turinyje. Tyrimo rezultatai parodė, kad krikščioniškasis tikėjimas, jo prasmė bei ugdomos vertybės labiausiai atsispindi Balčyčio vadovėlių „Muzika“ serijoje. Malikėnienės vadovėliuose „Muzika“ ir „Muzikos labirintai“ didesnis dėmesys skiriamas mokinių pasaulietiškumui ugdyti bei muzikai suvokti.