Mehmet Âkif Ersoy Hakkındaki Arapça Bibliyografya Üzerine Bir Araştırma (Arabic Bibliography of Mehmet Âkif Ersoy) - Yılmaz Daşcıoğlu; Amira Husseiny (Skad)
İslam ülkelerinde tıpkı Muhammed İkbal gibi"Şairü'l-İslam" lakabıyla tanınan Âkif’in bugüne kadar hayatı,düşünceleri, eserleri, şahsiyeti, İslam ümmeti için verdiği mücadele pek çokaraştırmaya konu olmuştur. Bu makale Mehmet Âkif hakkında İslam dünyasında Arapçayapılmış çalışmaları tespit etmeye dönük bir araştırmanın sonuçlarını içeriyor.Mehmet Âkif Ersoy’un Arapça bibliyografyasını hazırlamada amaç, Arapülkelerinde şair hakkında günümüze kadar yapılmış olan çalışmaları derleyipdeğerlendirmek suretiyle ilgililerin istifadesine sunmaktadır.