AHLAK FELSEFESİNDE OLGU DEĞER AYRIMI VE NESNELCİ AHLAKİ REALİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - Ferhat Yöney (Felsefe Dünyası)
Bu makalede ahlak felsefesindeki olgu-değer ayrımı probleminive bu problemin ahlaki realizm açısından değerlendirmesini yapacağım.Öncelikle ahlaki realizmi tanımlayıp, türlerini kısaca ifade edecek veahlaki realizmin nasıl anlaşılması gerektiğini bazı felsefi kriterler ile özetleyeceğim.Sonrasında sırasıyla Hume Yasası ve Moore’un açık soru argümanı,bu argümana getirilen itirazlar ışığında Hume Yasası ve açık sorargümanının geçerliliklerini ele alacağım. Bununla beraber Hume Yasasıve Moore’un açık soru argümanının ahlaki realizm açısından nasıl değerlendirilmesigerektiğine ilişkin görüşlerimi ifade edeceğim.