مروری بر مواد رنگزای طبیعی مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی نانو ساختار - م‍ژگان حسین نژاد; کمال الدین قرنجیگ (مطالعات در دنیای رنگ)
مواد رنگزا یکی از اجزاء اصلی سلول‌های خورشیدی نانوساختار است که نقش تولید الکترون را برعهده دارد. یکی از مهمترین طبقات مواد رنگزای قابل استفاده در سلول‌های خورشیدی، مواد رنگزای طبیعی است که به دلیل قیمت پایین و عدم وجود مخاطرات محیط زیستی بسیار مورد توجه هستند. اجزاء متنوعی از گیاهان مانند گلبرگ گل‌ها، برگ و پوست درختان به عنوان مواد حساس کننده در سلول‌های خورشیدی استفاده شده و عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است. اگرچه مواد رنگزای طبیعی کاربردهای متنوع وگسترده‌ای دارند اما این پژوهش به طور خلاصه به معرفی مواد رنگزای طبیعی قابل استفاده در سلول‌های خورشیدی نانو ساختار حساس شده به مواد رنگزا می‌پردازد.