Nusret Merdan ile Mehmet Ömer Kazancı’nın Hüzün Martıları Başlıklı Karşılıklı Mektuplaşmaları Üzerine Bir İnceleme - Rawyar al-Jabbari (مجلة الآداب)
Modern Irak Türkmen Edebiyatı’nın birçok edebî türünde kalem oynatan Şafak şiir hareketi veya topluluğunun kurucularından olan Nusret Merdan ve Mehmet Ömer Kazancı, Hüzün Martıları adlı eserde karşılıklı mektuplaşmalarında bireysel ve toplumsal günlük (pozitif-pasif) hayat temalarını kâğıda dökmüşlerdir. Her iki şair, çocukluktan beri birçok halk kültürü ile beslenip yetişerek Irak Türkmen toplumunun gelenek ve göreneklerini yakından izleme fırsatını elde etmişlerdir. Hüzün Martıları başlıklı karşılıklı mektuplaşma eseri için ele aldığımız inceleme; Siham Zengi, Yasemin Kot ve Funda Kara’nın yayınlanmış çalışmalarından hareketle incelenecektir.