MERKEZİ ASYA VE KAFKAS EKONOMİLERİNDE GEÇİŞ SONRASI DIŞ TİCARET - Çağatay Karaköy (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
1990’lardan önce ekonomik ve siyasal anlamda bağımsızlığı bulunmayan vesosyalist planlamacılıkla yönetilen, ancak 1991 ’den sonra siyasal anlamdabağımsızlığını elde eden ekonomiler ile daha önceden bağımsız olup, merkeziplanlamacılığı uygulayan ekonomiler geçiş ekonomileri olarak adlandırılmaktadır. Çalışmada günümüzdeki yaygın tanımlamasıyla, geçiş ekonomilerinden MerkeziAsya ve Kafkas ekonomilerinin bağımsızlık sonrası dış ticaretleri elealınmıştır Bu bağlamda Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan,Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan 1990 sonrası yani geçiş sürecindeki dışticaretleri ve gelir yapıları inceleme konusu yapılmıştır.