بررسی امکان پرورش ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio Linnaeus 1758) در استخرهای خاکی آب شیرین در استان گلستان - عبدا... حق پناه; بهروز قره وی; یوسف ایری (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
به منظور بررسی پرورش و معرفی گونه کپور معمولی وحشی به سیستم پرورش ماهیان گرمابی و ترویج پرورش آن در استخرهای خاکی کپورماهیان چینی، اقدام به پرورش تک گونه‌ای این ماهی تا مرحله پرواری گردید. بچه ماهیان با میانگین وزن 05/0 ±46/41 با تراکم1400 قطعه در 3 استخر خاکی 4/0 هکتاری ذخیره سازی شدند. بچه ماهیان پس از ذخیره سازی دراستخرها با استفاده از تولیدات طبیعی استخر و غذای ترکیبی ویژه بچه ماهیان کپور پرورشی به میزان 5 تا10وزن بدن، 2 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در طول دوره اکسیژن، pH، شفافیت و دمای آب به صورت دو هفته یک بار اندازه‌گیری شد. نمونه‌برداری از ماهیان کپور دریایی به منظور انجام زیست سنجی و محاسبه میانگین رشد روزانه و افزایش وزن مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از رشد قابل توجه این گونه بوده به طوری که در 5/6 ماه از وزن اولیه 05/0 ±46/41 گرم به میانگین 10/1± 49/712 گرم در آبان ماه همان سال رسیدند. همچنین در پایان مطالعه میانگین رشد روزانه برابر 44/3، مقدارضریب تبدیل غذا برابر 30/2، مقدار ضریب چاقی برابر 06/1 و میزان بازماندگی برابر 83/81 درصد بود. در مجموع نتایج نشان دهنده قابلیت سازگاری ماهیان کپوردریایی درماه‌های گرم سال در شرایط استان گلستان می‌باشد. بدیهی است شرایط اقلیمی دراستان گلستان گرمسیری بودن می‌تواند در بهبود روند رشد ماهیان کپور دریایی موثر باشد و این گونه را می‌توان به عنوان یک گونه پرورشی جدید به استخرهای خاکی پرورش توام با کپورماهیان چینی معرفی کرد.