Şiddetin Topolojisi - Fatma Yavuz (Skad)
Güney Koreli yazar ve kültür kuramcısı Byung-Chul tarafından kaleme alınan Şiddetin Topolojisi, iki bölüm ve sekiz başlıktan oluşuyor. Kitabın ilk sayfaları yazarın okuyucuya tanıtıldığı bölüm olarak karşımıza çıkıyor ve aynı bölümde 2012 yılından beri Berlin Sanat Üniversitesi’nde ders veren yazarın günümüz toplumuna dair derinlikli çözümleme ve eleştirileriyle dikkat çektiğinden söz ediliyor.İlk basımı Mayıs 2016’da yapılan ve Eylül 2023 basımıyla Metis Yayınları’ndan çıkan kitap, giriş bölümünde “KAYBOLMAYAN şeyler vardır. Onlardan biri de şiddettir. Modernitenin şiddetten hazzetmediğini söyleyemeyiz.” diyerek çarpıcı bir başlangıç yapmakta. Şiddetin günümüzdeki görünümüne ve değişimselliğine vurgu yapılan aynı bölümde “…olumluluğun şiddeti vardır ve bu şiddet her türlü düşmandan ve iktidardan yoksun gerçekleşir.” diyerek ezber bozucu dilinin ilk sinyallerini vermektedir.