Serüvende Sayısal Adımlar, “Kısa Bir Öykü” - Oya Gürdal; Levent Ertürk (Türk Kütüphaneciliği)
Bildiri, Türk Kütüphaneciler Derneği’ nin yayın organı olan ve 1952 yılından bu yana kesintisiz biçimde yayın hayatında yaşayan, 50 yaşın olgunluğundaki bir derginin, Türk Kütüphaneciliği’nin, elektronik ortamda yaşadığı serüvenin “öyküsü” nü içermektedir. Dergi, 1999 yılından bu yana elektronik ortamda da yayınlanmaya başlamıştır. Bunun yanında, 1952 yılından bu yana yayınlanan 203 sayı, yaklaşık 2.000 makale ve 20.000 sayfa sayısallaştırılmış ve tarama olanaklarını sunan veritabanı oluşturulmuştur. Yazıda, öykünün enstrümanları konu edilmektedir.