Концепція вакфу в ісламському праві: природа, ключові особливості та доктринальні обмеження - Y. V. Pavliuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу оригінальної концепції довірчої власності - вакфу, спеціального релігійного фонду, створення та функціонування якого регулюється системою норм ісламського права. Активи вакфу формуються завдяки добровільному і зазвичай безповоротному пожертвуванню та спрямовуються на благодійні цілі або цілі, які відповідають ісламському праву.