Kalite Geliştirme Ölçütleri Ve Mesleki Eğitim - Hasan Hüseyin Aksoy (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Toplam Kalite Yönetimi (TQM), Kalite Kontrolü (QC), ve Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) 9000 gibi kalite yönetimi sistemleri ürün ve hizmetlerin sürekli gelişimi, • müşteri doyumu ve katılımcı yönetim üzerinde odaklanmışlardır. Kalite yönetimi sistemleri ve onların ticaret, sanayi ve (yakın zamanlarda) eğitimdeki uygulamaları üzerine çokça yazılmış olmasına karşın bu sistemler ve eğitsel değerlendirme arasında çok az bağlantı kurulmuştur. Bu çalışma ticaret ve sanayide kalite geliştirmeyi tanımlayan en çok prestije sahip üç ödülü ortaya  koymakta ve ticaret ve sanayi İçin kullanılan kalite değerIendirme ölçütlerinin nasıl mesleki eğitimin değerlendirilmesi ile il işkilendirilebileceğini tanımlamaktadır.