بررسی ترکیب صیدهدف و ضمنی ترال میان آبی یال اسبی در آب های جنوب جزیره قشم استان هرمزگان - علی محمدیان; سید یوسف پیغمبری; علی سالارپوری; رضا عباسپورنادری (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
این تحقیق باهدف تعیین میزان و ترکیب گونه‌ای صید ضمنی (صبح و عصر) در صیدگاه‌ ماهی یال اسبی در زمستان سال 1398 در آب‌های استان هرمزگان صورت پذیرفت. عملیات صید با تور ترال میان آبی، به مدت یک هفته از ساعت 6 صبح تا 6 عصر توسط کشتی کیش (812) انجام شد. میانگین مدت‌زمان هر تورکشی در مطالعه حاضر-4 ساعت و عمق تورکشی بین 68-58 متری ثبت شد. کشتی مجهز به یک تور ترال میان آبی یال اسبی با طناب فوقانی به طول-41 متر و اندازه چشمه کشیده 75 میلی‌متر در کیسه تور بود. در 21 بار تورکشی،23 گونه ماهی متعلق به-17 خانواده شناسایی شد. ماهی یال اسبی با 100 درصد وقوع در هر تورکشی مشاهده گردید. تعداد صید گونه هدف (یال اسبی) 12719 عدد، به میزان 21423-کیلوگرم با میانگین 1020.14-کیلوگرم و میزان صید ضمنی 1828.28 کیلوگرم با میانگین وزنی 87.10- کیلوگرم در هر ترال کشی به دست آمد. مقایسه میزان حجم صید گونه هدف (ماهی یال اسبی) و حجم صید گونه‌های ضمنی در صبح وعصراختلاف معنی‌داری نشان نداد (0.05< p). میزان صید به ازای واحد تلاش صیادی (CPUE) و میزان صید برواحدمساحت (CPUA) گونه هدف (ماهی یال اسبی) و صید ضمنی در صبح وعصراختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید. (0.05<p) بالاترین درصد مشارکت ماهیان صیدشده به ترتیب عبارت‌اند از که گونه شبه شوریده (4.85 درصد)، خارو(3.03 درصد)، کوپر (2.65 درصد)، راشگو (2.59 درصد)، سارم (2.50 درصد)، کوتر بزرگ (2.29 درصد)، حسون (2.22 درصد)، مارماهی (2.01 درصد)، قباد (1.93 درصد) و جش کاغذی (1.85 درصد).