El català a Andorra: evolució durant les últimes dècades i situació el 2022 - Joaquim Torres Pla (Revista de Llengua i Dret - Journal of Language and Law)
El text presenta dues qüestions relatives a les llengües a Andorra. D’una banda, fa una proposta d’història sociolingüística de l’Andorra contemporània, que comença amb l’inici del desenvolupament econòmic de mitjans del segle XX i que es veu determinada pels diferents tipus d’immigració que hi ha hagut en diversos períodes, així com per la crisi del 2007. D’altra banda, analitza la situació sociolingüística del país el 2022, l’any de l’última enquesta sociolingüística del Govern andorrà. Se’n desprèn que a Andorra en aquests moments el català és més usat que les altres llengües que hi ha presents en diversos àmbits, i que té una certa dinàmica positiva en qüestions com la transmissió lingüística familiar intergeneracional, tot i que no és la llengua utilitzada per la gran majoria de la població, una part considerable de la qual l’empra poc o gens.