Безклітинні біологічні засоби: нові горизонти у лікуванні передчасно народжених дітей (огляд літератури) - F.V. Hladkykh; I.V. Koshurba; M.O. Chyzh; P.S. Zhuchenko; Yu.V. Koshurba (Сучасна педіатрія: Україна)
Передчасні пологи є складним синдромом і залишаються серйозною глобальною проблемою охорони здоров’я. Беручи до уваги пластичність та регенеративний потенціал органів, що розвиваються, найперспективнішою терапевтичною стратегією на сьогодні є застосування мезенхімальних стовбурових клітин (МСК) та їх похідних.