ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞANLARINDA COVİD-19 ANKSİYETESİ VE MESLEKİ PERFORMANS İLİŞKİSİNİN TANIMLAYICI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ - Hatice Sağcan; Zümra Ülker; Haydar Hoşgör (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personelinin Covid-19 anksiyete ve mesleki performans düzeyleri arasındaki ilişkinin farklı tanımlayıcı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışmaya Uşak ili 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları’nda çalışan sağlık personeli dâhil edilmiştir. Örneklem seçimine gidilmemiş olup tüm evrene ulaşılmaya çalışılmıştır (n: 102). Temmuz-Ağustos 2020 döneminde toplanan çalışma verilerinin analizinde betimsel istatistikler, t, ANOVA, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Sağlık çalışanlarının Covid-19 anksiyetesinin düşük ve mesleki performanslarının yüksek olduğu belirlenmiştir. Mesleki deneyim süresi arttıkça (≥11 yıl) kadınlarda, Covid-19 anksiyetesinin anlamlı olarak daha yüksek olduğu saptanmıştır (p