IN MEMORIAM : Prof. dr. sc. Hrvoje Kačić (1932. – 2023.) - Petar Kragić (Poredbeno Pomorsko Pravo)
Iz teksta: "U nizu velikana hrvatskog pomorskog prava, profesor Kačić bio je poseban jer je na jedinstven način povezao pravnu i brodarsko-poslovnu praksu, rad u domaćim i međunarodnim organizacijama i udruženjima te znanstveni rad na razvoju pomorskog prava, uz brigu za poticanje i promoviranje mladih kolega."