Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Bilgi Hizmetleri - Doğan Atılgan (Türk Kütüphaneciliği)
Bilgi toplumu, bilgi çağı, araştırma geliştirme çalışmaları, bilgi erişim, bilgi gereksinimi gibi kavramlar gelişmiş, toplumlarda önemli kavramlar haline gelmiş ve ilerlemenin ön koşulu sayılmışlardır. Avrupa Birliği, araştırma geliştirme faaliyetlerine önemli bir bütçe ayırarak bilgi toplumu olma yolunda büyük bir yol almıştır. Avrupa Birliği’ne aday olan ülkemizde ise bu konuda henüz alınması gereken oldukça uzun bir mesafe bulunmaktadır. Bu yazıda Avrupa Birliği ülkelerinde araştırma geliştirme konusunda yapılanlar ve ülkemizdeki bilgi hizmetleri ele alınmıştır.