10 .GAP SPOR ŞENLİĞİNE KATILAN YILDIZ ve GENÇ TAEKWONDO SPORCULARININ BESLENME ALIŞKANLIKLARININ BELİRLENMESİ - Murat Tekin; Fatma Arslan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacı; 10. Gap Spor Şenliğine katılan yıldız ve genç Taekwondo sporcularının beslenme alışkanlıklarınıbelirleyebilmek. Araştırmanın örneklemini; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Mardin’den katılan toplam 90 Taekwondo sporcusu oluşturmaktadır. İlk olarak araştırmanın amacına ilişkin mevcut bilgiler, literatürün taranmasıyla sistematik bir şekilde verilmiştir. Böylece konu hakkında teorik bir çerçeve oluşturulmuştur. İkinci olarak araştırmanın amacına ulaşmak için geliştirilen anket; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Mardin’den katılan toplam 90 sporcuya uygulanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde tanımlayıcıistatistiklerden olan Frekans yöntemi kullanılmıştır.Verilerin değerlendirilmesinde SPSS Statistical package for social sciences paket programıkullanılmıştır. Sonuç olarak; Taekwondo sporuyla uğraşan sporcuların yeteri kadar beslenebildikleri ve beslenmenin önemine inandıklarıortaya çıkmıştır. Fakat bazıbesin öğelerinin alımında doğru uygulama içerisinde bulunmalarına karşıbazıbesin öğelerinin alımında da hatalıuygulama içerisinde bulunduklarıortaya çıkmıştır.