BİREYSEL İNOVASYON YETKİNLİKLERİ ÖLÇÜMLENMESİ: ÖLÇEK UYARLAMA ÇALIŞMASI - MEASUREMENT OF INDIVIDUAL INNOVATION COMPETENCIES: SCALE ADAPTATION STUDY - Ceyda Ovacı; Ezgi Yıldırım Saatçi (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Son 20 yıl içerisinde inovasyon kavramı, her tür ve büyüklükteki örgütün sürdürülebilir stratejisindeki etkisi nedeniyle hakkettiği takdiri kazanmaktadır. Bu çalışmada Avrupa Birliği Erasmus Projesi olarak gerçekleşen FINCODA ‘nın (Framework for Innovation Competencies Development and Assesment) bireylerin inovasyon yetkinlikleri üzerine geliştirdikleri beş boyutlu ölçeğinin Türkiye ölçeğindeki uyarlaması, geçerlilik ve güvenirlilik çalışmasının sonuçları tartışılmaktadır. Çalışma iki farklı örneklem grubundan (n=145, n=346) elde veriler ışığında gerçekleştirilmiştir. Analiz sonuçlarına FINCODA ölçeğine ait orijinal beş faktör yapısı doğrulanmıştır. Cronbach Alfa katsayısı ilk örneklem için ,92 ikinci örneklem için ,93 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca faktörlere ilişkin yapı geçerliği test edilmiş ve kabul edilebilir olduğu tespit edilmiştir