Підхід щодо оцінки ефективності бойових дій угруповання зенітних ракетних військ - Єрмошин М.О.; Кулешов О.В.; Романенко Г.А.; Чернигель І.С. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розглядається підхід щодо оцінки ефективності бойових дій угруповання ЗРВ з використан- ням узагальненого показника, що характеризує досягнення мети бойових дій: ефективність бойових дій угруповання ЗРВ та ефективність, яка вимагається; математичне сподівання кількості знищених ЗПН; математичне сподівання кількості напрямків, на яких забезпечується кількість стрільб (щільність вогню) не менше від заданої; математичне сподівання кількості воєнних об’єктів, які збереглися з імовірністю не менше заданої; математичне сподівання втрат ЗРВ; інтегральний показник. Практично підхід щодо оцін- ки ефективності бойових дій угруповання ЗРВ може бути реалізований під час тактичних навчань та в ході бойової підготовки з метою обґрунтування елементів замислу бойових дій зенітних ракетних частин і підрозділів та вироблення рекомендацій військам.