Heiliging en die Pentekostalisme (Acta Theologica)
Die Pentekostalisme is 'n beweging wat deur die jare gegroei het. Hulle laat val die klem op die ondervinding wat die Heilige Gees meebring in die lewe van die individuele gelowige maar ook op die gemeenskap van gelowiges onderling. Bruner (1976:20) stel dit soos volg: "Pentacostalism wishes in brief, to be understood as experiential Christianity, with its experience culminating in the baptism of the believers in the Holy Spirit, as at Pentacosst, by speaking in other tongues. It is important to notice that it is not the doctrine, it is the experience of the Holy Spirit which Pentacostals repeatedly assert that they wish to stress."