Співвідношення категорій "відкритість", "гласність" та "публічність" при розкритті змісту принципу гласності та відкритості в цивільному судочинстві України - A.I. Timonov (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті обґрунтовується актуальність і необхідність подальшого поглибленого наукового дослідження змісту та значення принципу гласності та відкритості в цивільному судочинстві України. Автором розглянута проблема співвідношення категорій «відкритість», «гласність» і «публічність» при розкритті змісту принципу гласності та відкритості в цивільному судочинстві України. Наголошено, що зміни, які відбулися за останні роки в економіці, політиці, праві України, впливають на розвиток доктрини правових принципів, зокрема й на розвиток теорії принципів цивільного процесуального права.