Низькоповнотні деревостани та рідколісся у Покутських Карпатах: обсяги, видовий склад, реконструктивні заходи - Pavlo Vandzhurak; Volodymyr Savchyn; Iurii Debryniuk; Hryhoriy Krynytskyy; Stepan Myklush (Наукові праці Лісівничої академії наук України)
Низькоповнотні деревостани Покутських Карпат займають доволі значну частку вкритих лісовою рослинністю ділянок –11829 га або 27,9%. Низькоповнотними є переважно природні лісостани, лісові культури займають лише 4,9%. Рідколісся посідають значно меншу площу (606,5 га або 1,4%).