ЕКСКУРСІЙНІ МАРШРУТИ КАМ'ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО ЯК СКЛАДОВА ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Андрій Хоптяр; Богдана Опря (Економіка та суспільство)
Місто Кам'янець-Подільський, давній історико-культурний центр Поділля, є унікальним туристичним магнітом України, який поєднує багатогранну історію, архітектурну спадщину та природну красу. Однією з важливих складових туристичної атрактивності міста є екскурсійні маршрути, розроблені Кам’янець-Подільським історичним музеєм-заповідником. Вони охоплюють понад 100 пам'яток національного та місцевого значення, включаючи знаменитий замок, Старе місто та об'єкти, пов'язані з історією Української Народної республіки (1917-1921 рр.). Найбільший попит мають путівники «Кам’янець-Подільський замок» і «Кам’янець – погляд у минуле», доступні також через аудіогіди. Саме аналізу популярних екскурсійних маршрутів Кам’янця-Подільського присвячено дане дослідження. Ця компонента місцевого туристичного продукту здобуває все більшу популярність серед туристів, що сприяє розвитку регіональної економіки й сфери гостинності.