НЕФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ В УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНИМИ УСТАНОВАМИ - Микола Бондар; Олена Цятковська (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються актуальні питання щодо нефінансової звітності державних установ, як інструмент прозорості та підзвітності управління з урахуванням передумов запровадження нових форм звітності Розглянуто значення нефінансових показників у реалізації євроінтеграційних процесів державними установами. Систематизовано та узагальнено спільні та відмінні характеристики інтегрованої звітності та звітності із сталого розвитку. Проведено порівняння інтерпретації європейських стандартів звітності із сталого розвитку. Виокремлено підходи до інтеграції нефінансових показників до звітності державних установ, що сприяє підвищенню інвестиційної привабливості та ефективності управління державними установами. Визначено ключові переваги та виклики запровадження звітності зі сталого розвитку для державних установ на основі аналізу цієї звітності.