شناسایی و پراکنش ویروس لکه حلقوی بافت مرده هسته‌داران در استان گلستان (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
در سال‌های اخیر علایم بیماری‌های ویروسی روی درختان میوه‌ هسته‌دار در استان گلستان به‌صورت حاد، در سطح وسیعی از باغات مشاهده شد. به‌منظور بررسی ویروس‌های مهم هسته‌داران، نمونه‌برداری طی فصل زراعی 85-1384 از مناطق مهم کشت، صورت گرفت. نمونه‌برداری از درختان گیلاس، هلو، آلو، زردآلو و شلیل مشکوک به آلودگی که دارای علایم موزاییک، کلروز، لکه حلقوی، لکه غربالی، پیچیدگی، رنگ پریدگی حاشیه و ریز بودن برگ‌ها و کوتولگی درخت بودند، 800 نمونه جمع‌آوری گردید و از طریق آزمون ساندویچ دوطرفه الایزا و با استفاده از کیت الایزای ویروس لکه حلقوی بافت مرده هسته‌داران، ویروس آبله‌ای آلو، کوتولگی آلو، پیچیدگی برگ گیلاس و موزاییک تمشک شناسایی‌ها صورت پذیرفت. نتایج تست‌های سرولوژیکی نشان داد از بین 5 ویروس مذکور، آلودگی ویروس لکه حلقوی بافت مرده هسته‌داران در میزبان‌‌های آلو، هلو و شلیل مثبت، اما در نمونه‌های زرد‌آلو و گیلاس منفی بود. هم‌چنین بالاترین میزان آلودگی در گنبد و علی‌آباد روی ارقام خارجی هلوی 60 روزه (55/6 درصد) و شلیل ردگلد (2/3 درصد) به‌دست آمد.