Bilgi Toplumunda Yeni Bir Liderlik Yaklaşımı Olarak Transformasyonel Liderlik ve Kamu Çalışanlarının Transformasyonel Liderlik Algısı - Hasan Gül; Kübra Şahin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişsüreci toplumların kültürlerinde, yönetim tarzlarında ve liderlik anlayışlarında önemli değişimler meydana getirmiştir. Artık sadece emir veren değil, aynızamanda yaratıcı, yönlendirici, sürükleyici ve etkileyici bir yönetim anlayışının gerekliliği neredeyse herkes tarafından kabul gören bir paradigma durumuna gelmiştir. Günümüz ekonomisi ve toplumunda, sanayi devrimindeki mühendis özellikli liderlerin yerini insan ilişkilerinde başarılıolan ve örgütteki insan kaynaklarınıen iyi şekilde kullanabilen liderlerin aldığıgörülmektedir. Bu çalışmanın temel amacıda bilgi toplumu ile birlikte ortaya çıkan liderlik anlayışının kurumlarda uygulama alanıbulup bulamadıklarınıaraştırmaktır. Sürekli değişim ve yeniliğin yaşandığıbu çağda değişimin öncüsü olarak kabul edilen transformasyonel liderlik yaklaşımıkonusunda kamu çalışanlarının nasıl bir algıya sahip olduklarınıaçıklamak araştırmanın amaçlarıiçerisindedir.