YÖRE HALKININ ÜNİVERSİTE ALGISI: AĞLASUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ - UNIVERSITY PERCEPTION OF LOCAL PEOPLE: A SAMPLE AGLASUN VOCATIONAL SCHOOL - Fatma Mumcu Küçükçaylı; Eda Telli (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanınamacı, yöre halkının Ağlasun Meslek Yüksekokulu’na yönelik algısını ekonomik,yöresel imaj, sosyal ve kültürel açılardan ölçmektir. Bu çalışmanın sahasını yaklaşık3.800 civarı nüfusa sahip ve ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayanan Burduriline bağlı Ağlasun ilçesi oluşturmaktadır. Araştırmada anket yöntemikullanılmış olup, verilerin analizinde frekans dağılımları, ortalama ve standart sapmadeğerleri ve Mann - Whitney U Testi ile Kruskal Wallis Test analizlerikullanılmıştır. Araştırmanın ulaştığı en genel sonuç, Ağlasun’da yaşayan yörehalkının Ağlasun Meslek Yüksekokuluna yönelik algıları değerlendirildiğindesosyal etki ve yöresel imaj açısından olumlu algıya sahip olduğu söylenebilir.