Viatge i descoberta: Superant límits - Josep Maria Camarasa (Mètode Science Studies Journal: Annual Review)
Tot viatge, fins el més banal, té una dimensió de descoberta, tant del món exterior com del mateix viatger. Alguns viatgers, però, han fet i fan de la recerca mateixa l’objecte del viatge. Els objectius, els mitjans i els comportaments d’aquests viatgers han variat al llarg de la història.